Saltea din spumă sau cu arcuri?

Saltea din spumă sau saltea cu arcuri, aceasta este una dintre întrebările frecvente. Când decideți să achiziționați o saltea nouă, veți constata că această idee nu este tocmai cea mai ușoară. Deoarece acestea sunt realizate din materiale diferite, fiecare având propriile avantaje și slăbiciuni. Somnul de calitate este foarte important pentru sănătate și bunăstare sufletească. În oferta veti gasi saltele pentru fiecare casa, de la cele pentru o persoană de 80 x 200 cm sau 90 x 200 cm pana la cele matrimoniale de 140 x 200 cm, 160 x 200 cm sau 180 x 200 cm. Cum să alegeți salteaua potrivită?

Saltelele din spumă

Saltele cu arcuri

Saltele din latex

Saltea din spumă sau saltea cu arcuri?

Saltele din spumă

Saltelele din spumă sunt împărțite în mai multe tipuri, în funcție de materialul din care sunt concepute. Este vorba despre saltele din poliuretan (PUR), saltele din spumă rece sau cu memorie. Saltelele PUR dispar încet de pe piață, deoarece sunt înlocuite cu saltele mai de calitate din spumă rece. Acestea sunt mai respirabile, stabile în formă și au o durată lungă de viață. Husa de saltea lavabilă este o parte comună din ofertă. Spuma HR este elastică și chiar dacă se adaptează corpului dvs., revine rapid la poziția inițială atunci când vă ridicați în picioare.

Pentru un confort real, căutați saltele cu o suprafață din spumă de memorie (cunoscută și sub denumirea de spumă „leneșă”). Spuma visco- elastică de memorie se adaptează nu numai la presiunea corpului, ci și la temperatura acestuia. Rezultatul este un somn pașnic și sănătos, deoarece corpul se află într-o poziție adecvată anatomic. Densitatea spumei de memorie trebuie să fie de cel puțin 30-35 kg / m 3. Astfel de saltele sunt ideale și pentru patul matrimonial, deoarece mișcarea partenerului dvs. nu va fi transmisă pe partea dvs. Dacă vă treziți la fiecare mișcare a partenerului dvs. în timpul nopții, salteaua cu spumă de memorie este o soluție bună la această problemă. Sub salteaua cu spumă cea mai potrivită este somiera lamelară flexibilă.

Avantaje:

  • Potrivită pentru somieră reglabilă
  • se adaptează corpului
  • saltea disponibilă pe ambele părți, fiecare parte are duritatea diferită
  • Spuma de memorie este potrivită pentru persoanele cu dureri de spate și persoanele în vârstă

Dezavantaje:

  • Nu este potrivită pentru persoanele supraponderale
  • spuma de memorie reacționează și la temperatura aerului (la o temperatură mai ridicată este mai moale)

Saltele cu arcuri

Saltelele cu arcuri sunt împărțite în saltele bonell și buzunar. Dacă ați avut o experiență neplăcută cu tipuri mai vechi, uitați de ele. Saltelele moderne cu arcuri sunt confortabile și vor avea grijă de somnul dvs. liniștit. Saltelele Bonell au arcuri subțiri din sârmă de oțel care sunt interconectate. Aceasta înseamnă că atunci când apăsați un arc le influențează și pe cele din jur. Spre deosebire de saltelele din spumă, prin urmare nu se poate adapta perfect corpului uman. Dar au o capacitate de încărcare mai mare decât cele cu spumă și sunt mai respirabile.

Diferența dintre saltelele bonell și buzunar este fundamentală – arcurile de buzunar nu sunt interconectate. Fiecare arc este plasat într-un buzunar din textile nețesute. Chiar dacă buzunarele sunt interconectate, arcurile sunt independente unele de altele. Drept urmare, ele se pot adapta corpului dvs., mult mai bine decât bonellul. Cu cât densitatea saltelei cu arc este mai mare, cu atât mai probabil va menține coloana vertebrală într-o poziție naturală. Dacă veți opta pentru o saltea buzunare, întrebați de densitatea arcurilor, care ar trebui să fie un factor determinant. Căutați saltele cu o densitate de cel puțin 150 de arcuri / m2. În ceea ce privește capacitatea de respirație și capacitatea de încărcare, aceste proprietăți sunt aproape identice precum cele ale saltelei Bonell. Pentru saltelele cu arcuri, somiera din lemn este cea mai potrivită.

Avantaje:

  • respirabil
  • risc mai mic de producerea acarienilor
  • capacitate mare de încărcare
  • durată lungă de viață
  • saltele buzunar se adaptează bine corpului și au efect ortopedic
  • potrivite și pentru somieră fixă

Dezavantaje:

  • nu sunt potrivite pentru somiera reglabilă
  • Saltelele Bonell nu se adaptează corpului

Saltele latex

În plus față de saltele cu spumă și cele cu arcuri, puteți cumpăra și saltele din latex. Dar trebuie să fiți atenți să alegeți un produs de calitate. Saltelele sunt concepute din cauciuc și latex sintetic, dar veți întâlni adesea și saltea din spumă cu amestec de latex. Există, desigur, o mare diferență în ceea ce privește faptul că, este vorba despre o saltea reală din latex sau doar îi poartă numele. Latexul este respirabil, are elasticitate la punct ridicat și este potrivit și pentru persoanele care suferă de alergii.

Avantajul lui este că nu se deformează la fel de repede precum o saltea din spumă. Dar dacă cumpărați o saltea din spumă cu amestec din latex, este posibil să fiți dezamăgiți. La un conținut scăzut de latex, acesta va avea mai degrabă proprietățile unei saltele din spumă și nu a unei saltele din latex. Înainte de a cumpăra, ar trebui să verificați densitatea saltelei și proporția de latex. O saltea din latex de bună calitate nu va avea o densitate mai mică de 50 kg / m3. La fel ca în cazul saltelei cu spumă, și pentru saltelele latex este potrivită somiera lamelară.

Avantaje:

  • antialergic
  • respirabil
  • se adaptează corpului
  • revine repede la poziția inițială
  • potrivită pentru somiera reglabilă

Dezavantaje:

  • preţul
  • greutate mare

Ce tip de saltea aveți dvs.? Cu arcuri, spumă, latex sau arcuri individuale? Sunteți mulțumiți de alegerea dvs. sau aveți în vedere cumpărarea unui alt model?

Saltea din spumă sau cu arcuri?

Alegerea corectă a saltelei depinde si de durtatea acesteia. Asfel fie alegeri o saltea din spumă sau saltea cu arcuri, nu uitați că la alegere sunt dintre mai multe durități, fie cea moale, T1/T2, fie duritatea medie T3/T4 sau duritatea ridicată T5.

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI