Mobilier de grădină pe balcon? Sfaturi practice!

Balconul mic și terasa mai spațioasă pot fi aranjate frumos și utilizate pe deplin în special în zilele frumoase de primăvară și vară. Alegerea mobilierului pentru exterior, joacă un rol important. Dacă nu aveți un apartament cu o terasă mare, va trebui să măsurați și să speculați, și să găsiți un mobilier de grădină adecvat.

Cuprins

Mobilier de grădină pentru un balcon mic

Mai mult spațiu mai mult confort

Rezistență la intemperii

Accesorii recomandate

Mobilier de grădină pentru un balcon mic

De asemenea, vă puteți relaxa și pe un balcon mic, desigur că va trebui să măsurați cu atenție totul și să alegeți dimensiunea corespunzătoare a mobilierului. Dacă nu ghiciți dimensiunea potrivită vă puteți simți ușor incomod și înghesuit pe balcon, în cel mai rău caz nu va intra tot mobilierul acolo. Când comparați dimensiunile mobilierului cu cele ale balconul, nu uitați că va trebui să manipulați cu scaune în timp ce vă veți așeza sau ridica de pe ele, așa că veți avea nevoie de 20-30 cm în plus.

Majoritatea balcoanelor pot găzdui cel mult o masă mică și două scaune. Dar și acestea sunt suficiente pentru a vă bucura de razele soarelui, alături de o cafea sau de o limonadă de vară într-o companie plăcută. Cele mai mici mese au dimensiuni de aproximativ 60 x 60 cm, sau rotunde cu un diametru de 70 cm, care se vor potrivi cu siguranță și pe un balcon mic.

Dacă aveți mai mult spațiu, vă puteți permite o masă mai mare sau fotolii mai confortabile în loc de scaune. Doar că va trebui să vă gândiți ce se va întâmpla cu mobilier în afara sezonului. Dacă nu aveți posibilitatea să depozitați mobilierul în timpul iernii, se recomandă să-l acoperiți cu o prelată impermeabilă, mai ales dacă este vorba despre un mobilier din lemn.

Mai mult spațiu, mai mult confort

Un balcon sau o terasă mai mare vă permite să vă bucurați de mai mult confort. Pe lângă faptul că puteți avea o masă mai mare, care vă oferă suficient spațiu pentru a lua masa sau pentru a vă întâlni cu prietenii, nu ar trebui să fie pentru dvs. tabu o canapea de grădină. Totuși, așezarea pe o canapea cu perne moi este mult mai confortabilă și plăcută decât un scaun obișnuit. De asemenea, puteți lua în considerare un leagăn pentru o persoană, ideal pentru relaxare și odihnire după o zi aglomerată la lucru.

Rezistență la intemperii

Deoarece mobilierul de grădină este destinat exteriorului, acesta trebuie să fie conceput dintr-un material rezistent la influențele meteorologice. Cele mai utilizate materiale sunt ratanul artificial, lemnul, metalul și plasticul. Cel mai ieftin este mobilierul din plastic, care este ușor și nu necesită întreținere.

Însă nu uitați că durată de viață a acestuia este semnificativ mai scurtă în comparație cu alt material. Are deasemenea rezistență la influențele meteorologice mai mică. Un material popular și în mod substanțial mai rezistent este ratanul artificial respectiv împletiturile din el.

Construcția mobilierului poate fi din lemn sau metal. Dacă doriți mobilier de grădină de calitate, alegeți unul care are o construcție din aluminiu. În combinație cu ratanul artificial, care are o rezistență ridicată la influențele meteorologice și radiații UV, un astfel de mobilier vă va servi pentru mai multe sezoane.

Dacă vă plac materialele naturale, veți fi cel mai atras de materialul din lemn. La mobilierul de grădină din lemn, oamenii se îngrijorează adesea de întreținere și durabilitate. La mobilierul din tec nu ar trebuii să vă faceți griji, deoarece acest lemn poate fi în aer liber pe tot timpul anului și rezistă la soare, ploaie și îngheț.

Desigur, mobilierul din lemn de tec este unul dintre cele mai scumpe. Lemnul mai ieftin este cel de  fag, salcâm, molid sau pin. Lemnul tratat și lăcuit corespunzător vă va asigura că mobilierul din lemn vă va servi mult timp.

În general este ales mobilierul de grădină din aluminiu mai ales datorită durabilității sale și a duratei lungi de viață. Mai mult, nu are nevoie de întreținere specială. Ar trebui să fiți atenți la grosimea pereților conductelor de aluminiu, deoarece de acestea depinde capacitatea de încărcare și fiabilitate.

Grosimea pereților ar trebui să fie de preferință de cel puțin 1,0-1,2 mm. Avantajul mobilierului din aluminiu în comparație cu cel din oțel sau din fier este că nu ruginește. Dar luaţi în considerare faptul că va fi mai rece și o pernă va fi necesară pe partea de șezut.

Aveți mobilier de grădină pe balcon sau pe terasă? Din ce material este fabricat?

Accesorii recomandate

  • Lampă de masă. Oferă crearea unei atmosfere intime și este utilă.

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI