Somnul ideal? 6 sfaturi potrivite

Dacă aveți probleme cu adormitul, nu cunoașteți definiția somnului ideal sau vă treziți obosiți dimineața, este clar că undeva este o problemă. Problemele cu somnul ideal pot fi cauzate de stres dar și din cauza unei saltele inconfortabile, precum și diverse obiceiuri proaste. O să vă sugerăm și sfătium cum să asigurați un somn bun și odihnitor.

Cuprins

Salteaua corectă și Dimensiunea potrivită a patului

Obiceiurile proaste și Rutina de seară

Faceți sport

Mediul plăcut

Accesorii-pentru-fiecare-dormitor

Salteaua corectă pentru somn ideal?

Un pat confortabil și mai ales, o saltea de calitate au o influență mare asupra calității somnului ideal. Pe lângă diferențierea saltelelor cu arcuri și cele cu spumă, esențială este și duritatea lor. În timpul somnului, coloana vertebrală ar trebui să fie într-o poziție naturală pentru un sprijin optim. Salteaua prea moale face ca corpul să fie scufundat, iar rezultatul acestei poziții nenaturale poate duce la o durere în șolduri și la problemele herniei de disc. Probleme similare pot fi cauzate și de o saltea prea dură.

Cel mai bine este să încercați saltele de diferite tipuri și duritate în magazine sau showroome. Ce duritate alegeți ar trebui să depindă și de greutatea corpului dvs. Pentru ca coloana vertebrală să fie susținută în mod optim, persoanele cu greutate medie pot alege saltele mai moi, persoanele cu o greutate mai mare ar trebui să le aleagă pe cele duritate medie sau duritate ridicată. Desigur, somiera de calitatea și nedeteriorată este de asemenea foarte importantă. 

Dimensiunea patului

În timpul somnului, ne  schimbăm de multe ori poziția, deci este logic că avem nevoie de suficient spațiu. Patul trebuie să aibă dimensiuni suficiente atât în lungime cât și în lățime. Pentru paturile simple de o persoană adultă, lățimea minimă ar trebui să fie de 80 cm, dar cu o lățime mai mare cu siguranță nu veți strica nimic, ci dimpotrivă. Pentru paturile matrimoniale, este recomandată o lățime minimă de 180 cm, deoarece trebuie să ofere suficient spațiu pentru două persoane. Dar puteți cumpăra și paturi cu o lățime de 200 cm, care sunt mult mai confortabile.

Lungimea patului depinde de înălțimea persoanei care va dormi în el. Pentru o lungime ideală ar trebui să adăugați cel puțin 20 cm la înălțimea dvs. și astfel veți obține o lungime potrivită pentru pat. Bineînțeles că astăzi nu este nici o problemă să vă comandați un pat conform cerințelor dvs.

Scăpaţi de obiceiurile proaste și beneficiați de somnul ideal

Dacă nu puteți dormi sau vă treziți în timpul nopții, alcoolul, cofeina sau fumatul pot fi o problemă. Este cunoscut faptul că cofeina trebuie să excite o persoană și foarte puține persoane beau cafea înainte de culcare. Cu toate acestea, unii oameni pot avea probleme să adoarmă chiar pentru o ceașcă de cafea de după-amiază. În plus, trebuie avut în vedere cofeina din ceaiul negru precum și unele amestecuri de ceai, ciocolată sau calmante de durere.

Deși alcoolul face de obicei ca o persoană să adoarmă, nu vă lăsați păcăliți. Consumul de băuturi alcoolice înainte de culcare cauzează adesea întreruperi de somn pe timpul nopții. La început veți adormi liniștit, dar vă veți trezi în timpul nopții și cu siguranță nu vă veți odihni. De asemenea, ar trebui să uitați de țigări cu cel puțin 1-2 ore înainte de culcare. Fumatul nu vă va liniști înainte de culcare. Pot apărea probleme de adormire, vise rele și trezire dificilă dimineața.

www.pixabay.com

Rutina de seară

Deși de obicei, încercăm să evităm stereotipul, este destul de important un somnul pașnic sau aproape de somnul ideal. Corpul ar trebui să se pregătească pentru odihnă. Acest lucru ar trebui să vă facă să renunțați la activitățile care vă stresau și cu siguranță nu ar trebui să lucrați înainte de somn.

Cu aproximativ 2 ore înainte de culcare nu ar trebui să mâncați, iar la cina este potrivită mai degrabă o masă ușor digerabilă. În loc de televizor sau computer, citiți o carte sau relaxați-vă. De asemenea, ar trebui să vă culcați și să vă treziți la aceeași oră dimineața.

www.pixabay.com

Somnul ideal și sportul? Au legătură?

Sportul și activitatea fizică ajută cu siguranță să dormiți mai bine. În aceste activități, corpul devine obosit, dar mintea este de obicei curățată și calmată. Cu toate acestea, ar trebui să vă planificați bine exercițiile fizice, deoarece nu mai este recomandat să faceți exerciții cu 2 ore înainte de culcare. Prin exerciții se eliberează cortizonul hormonal, care vă energizează corpul și astfel veți adormi mult mai greu după exerciții fizice. Dacă aveți probleme să adormiți, vă poate ajuta și o plimbare de seară sau yoga și poate astfel veți cunoaște și definiția somnul ideal.

pixabay.com

Mediul plăcut

În dormitor, respectiv într-o cameră în care dormiți nu ar trebui să fiți deranjați sau stresați. Dormitorul nu include cu siguranță un televizor, un computer sau orice altceva ce este legat de muncă. De asemenea, ar trebui să evitați culorile îndrăznețe și agresive, precum ar fi culoarea roșie, portocalie sau galbenă și să alegeți în schimb nuanțe pastelate precum albastru, sau verde. În timpul somnului ar trebui să fie în cameră complet întuneric, astfel încât nimic să nu vă deranjeze și să puteți avea somnul ideal.

Adormiți imediat în pat sau aveți probleme cu adormitul și vă treziți în timpul nopții?

Accesorii pentru fiecare dormitor

  • Noptiere. Noptiera cu raft sau sertar potrivită lângă fiecare pat sau canapea, oferind spațiu de depozitare pentru accesoriile preferate.
  • Comode. Fiecare spațiu de depozitare disponibil este un plus. Depozitarea în sertare și dulapuri oferă
  • Dulapuri. Ajutorul ideal la aranjarea hainelor și accesorilor oferind astfel posibilitatea unei camere ordonate.
  • Lampă de masă. Oferă crearea unei atmosfere intime. Dacă citiți o carte înainte de somn sau vizionați serialul preferat la TV, lampa de noapte este foarte utilă.
  • Perne și alte accesorii pentru paturi. Accesoriu funcțional și de design care va uimi la prima vedere. Arată confortabil și evocă instantaneu o atmosferă plăcută în fiecare dormitor.

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI