Bucătărie bine organizată

Bucătăria frumoasă și curată este de apreciat, însă dacă nu o aveți bine organizată niciodată nu va fi după gustul dvs. Este adevărat că fiecăruia dintre noi îi convine altceva, dar câteva sfaturi utile pot fi de mare ajutor și pentru gospodine cu experienţă. Într-o bucătărie bine organizată va fi o plăcere să pregătiți mese de prânz pentru familie și cine romantice.

Cuprins

1.1 Mai întâi planificaţi și apoi acționați

1.2 Mai bune sunt sertarele decât dulapurile

1.3 Rafturi deschise sau închise?

1.4 Mai ales practic

Bucătărie Felicia 260 cm

1.1 Planificaţi și apoi acționați

Planificarea este importantă deoarece doriți să știți cum va arăta astfel amenajată bucătăria. Unde va fi amplasat frigiderul, mașina de spălat vase, toasterul, râșnița de cafea și alte aparate și bineînțeles. De asemenea, unde aveți prize electrice, alimentare cu apă și deșeuri. În ofertă găsiți și dulapuri modulare de bucătărie , astfel dacă aveți spațiu suficient, puteți achiziționa și dulap bucătărie confom nevoilor voastre.

Dacă aveți deja o bucătărie bine organizată și amenajată dar aveți nevoie să o reorganizați, trebuie să vă gândiți bine ce tip de organizare v-ar conveni cel mai mult. Când gătiți sau coaceți ce vă deranjează cel mai mult? Trebuie să căutați mai mult timp în sertar ustensilele potrivite sau umblați după ingrediente prin toată bucătăria? Dacă identificați corect problema va fi mult mai ușor să o rezolvați.

1.2 Mai bune sunt sertarele decât dulapurile

În special partea inferioară a mobilei de bucătărie ar trebui să fie realizată din sertare, care sunt mai practice decât dulapurile. Indiferent dacă depozitați în ele alimente, oale sau alte accesorii pentru bucătărie, în sertare veți avea o imagine de ansamblu mai bună. În plus, este bine să dotați sertarele cu organizatoare. Aceste dulapuri de bucătărie pur și simplu nu se pot deschide prin tragere precum sertarele și de multe ori se întâmplă că trebuie să scoateți mai multe lucruri până ajungeți la ceea ce căutați. Dulapurile superioare se potrivesc pentru depozitarea veselei, condimentelor și a altor ingrediente.

1.3 Rafturi deschise sau închise?

Cu această dilemă se confruntă aproape fiecare bucătărie. Rafturile deschise sunt excelente deoarece aveți o mai bună imagine despre ceea ce aveți în ele. În același timp aveți acces ușor la lucruri sau ingrediente care sunt depozitate în ele. Pe de altă parte, se depune praf pe ele sau sfârâie uleiul pe ele mai mult decât dacă le aveți depozitate în raft închis. Această alegere depinde doar de dvs., chiar dacă mai multe plusuri au rafturi deschise. La fel este și în cazul în care vă decideți dacă veți avea linguri din lemn, polonice depozitate în sertar sau atârnate deasupra blatului de lucru. Deși în sertar sunt protejate împotriva prafului și a grăsimilor, totuși prin sisteme de agățare o să le aveți întotdeauna la îndemână.

1.4 Mai ales practic

Dispunerea de o bucătărie bine organizată trebuie să fie în principal funcțională și practică. Blatul de lucru ar trebui să fie lângă chiuvetă, astfel încât să puteți pune imediat vasele murdare în ea. Fie că pregătiți aluat de pizza sau clătite cu siguranță nu doriți să lăsați să se usuce pe pese. Imediat lângă chiuvetă ar trebui să fie mașină de spălat vase astfel încât să nu vă plimbați prin toată bucătăria cu vase și farfurii murdare. Cât mai aproape at trebui să fie dulapurile în care sunt depozitate vasele.

Blat de lucru 60 cm 38-S63009MS (Marmură carara)

Lingurile de lemn, polonicul, spatulele dar și condimentele ar trebui să fie la îndemână atunci când gătiți sau coaceți, astfel este bine dacă o să le depozitați în apropierea aragazului. Ceea ce utilizați cel mai des ar trebui să aveți mai la îndemână, indiferent dacă este vorba de ingrediente, mixer sau spatulă. Dar cu siguranță nu înseamnă că ar trebui să aveți haos în lucruri și să puneți totul într-un singur dulap. Cu cât mai mult timp veți petrece în bucătărie, cu atât mai multe greșeli și imperfecțiuni în organizație veți elimina.

Cum aveți organizată bucătăria dvs.? Preferați dulap cu rafturi deschise sau închise?

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI