Masa de cafea? Cum aleg modelul potrivit?

Camerei de zi aparține în mod clar canapeaua confortabilă și masa de cafea, fără de care această cameră comună nu ar fi completă. Atunci când alegeți, nu este necesar să vă concentrați doar pe design, ci mai ales pe dimensiuni, material și funcționalitatea mesei.

Cuprins

1.1 Dimensiunea mesei de cafea

1.2 Din ce materiale se fabrică o masa de cafea?

1.3 Aspectul contează

1.1 Dimensiunea mesei de cafea

Dimensiunile mesei de cafea sunt probabil cel mai important atribut în selecție acesteia. Chiar dacă masa vă atrage atenția, nu vă va fi de folos dacă nu va încăpea în camera de zi. În mod ideal, dimensiunile mesei de cafea ar trebui să corespundă max. 1/2 și minim 1/3 din lungimea canapelei. În ceea ce privește înălțimea, ar trebui să fie aproximativ aceeași cu înălțimea de ședere a canapelei dvs. De asemenea, rețineți că trebuie să existe un spațiu liber de 50-60 cm între canapea și masă pentru a putea trece pe lângă.

Dacă aveți o cameră de zi mai mică, puteți accesa și o masă pliabilă sau un set de mese care vor economisi spațiul. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu, puteți utiliza toate mesele din set sau utiliza doar una.

Set măsuțe de cafea Brigan (2 buc.)

1.2 Din ce materiale se fabrică masa de cafea?

Materialul cel mai obișnuit pentru producția de mese de cafea și mobilier în general este MDF sau DTD. Adică placa din fibre laminate, acoperite cu folie PVC sau lăcuite. Există un număr infinit de culori, care pot fi lucioase, mate sau pot avea o textură de suprafață asemănătoare lemnului. Dacă alegeți o masă de calitate, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la durabilitatea sa, sau faptul că folia ar putea începe să se jupească.

Clasicul este desigur lemn masiv, care are o durată de viață lungă și nu este atât de dificil pentru întreținere, cât ar părea. Este necesar să lăcuiți lemnul, în special partea superioară a acestuia, dar este suficient să o faceți o dată la 2-3 ani. Dacă doriți ceva modern, se poate lua în considerare și o masă de cafea din sticlă, plastic sau metal sau o combinație de mai multe materiale. Dar țineți cont de faptul că plasticul sau sticla lucioasă necesită o întreținere relativ mare, deoarece lasă urme și amprente. Pe de altă parte, arată superb mai ales într-o cameră de zi modernă.

1.3 Aspectul contează

Atunci când alegeți o masă de cafea ar trebui să vă gândiți la ea, că va face parte dintr-o cameră de zi care are deja stilul ei. Luați în considerare și dacă masa de cafea se va potrivi cu camera de zi și cu canapea. Dacă descoperiți că camera este plictisitoare, nu ezitați să alegeți o masă de cafea care să îi ofere viață. Cu toate acestea, dacă aveți deja un element distinctiv în camera de zi, precum ar fi o canapea, din mai multe culori, încercați să potriviți masa cu mobilierul.

În ceea ce privește locația, cea mai practică formă este cea dreptunghiulară sau pătrată, care se va potrivii perfect lângă canapea. Mesele rotunde sunt mai interesante în ceea ce privește designul, dar puțin mai dificilă pentru spațiu. Calea de mijloc între o formă rotundă și cea pătrată poate fi o masă ovală. Aceasta nu are margini ascuțite și în același timp, este mai puțin dificilă pentru spațiu. De asemenea, este important dacă masa de cafea are spațiu de depozitare pentru reviste, cărți, accesorii TV etc. Unele sunt echipate cu un raft, altele cu sertar sau dulap. Uneori este posibil să depozitați lucruri în masă, adică să ridicați placa de sus pentru a obține spațiu, de exemplu, pentru pături.

Aveți o masă de cafea modernă sau clasică? Preferați lemnul, plăcile din MDF sau sticlă?

Related posts

Cum să reparați suprafețele deteriorate din lemn?

Scârțâie canapeaua? Pași necesari pentru a evita acest disconfort.

Patul etajat cu birou