Curățarea mobilierului tapițat nu este nici o știință!

Care sunt pașii potriviți pentru curatarea mobilierului tapițat din casa noastră? Majoritatea dintre noi are experiența de a vărsa sau de a păta canapeaua preferată din living și de multe ori suntem stresați de întrebarea dacă se va putea curăța eficient pata sau nu.

Dacă avem copii mici în casă, atuci petele de pe living nu vor lipsi cu siguranță 🙂 Nu vă îngrijorați, în blogul de mai jos veți găsi sfaturi practice pentru a menține mobilierul frumos ani întregi prin sfaturi despre metodele de curatare a mobilierului tapitat.

Cuprins

Curățarea mobilierului cu tapițerie textilă

Curățarea mobilierului tapițat cu piele și piele ecologică

Cum să facem față petelor rezistente?

Curățenia cu lavetă umedă?

Accesorii utile

Mobilierul tapițat face parte din majoritatea gospodăriilor și nu trebuie neapărat să fie vorba doar de o canapea sau de un fotoliu. Populare sunt și paturile tapițate, scaunele de bucătărie sau sufragerie tapițate, băncile tapițate sau chiar noptierele tapițate.

Cu toate acestea, un astfel de mobilier ar trebui să fie îngrijit în funcție de materialul tapițeriei. Cunoașteți metoda cea mai eficientă de curățare a tapițeriei din piele ecologică, stofă sau piele?

Tapițerie textilă

În prezent, există o selecție mare de tapițerie textilă și nu este vorba doar de culori și modele. Scaune, fotolii, dar și tăblia patului au adesea tapițeria din microfibră, care este plăcută. Acest material arată excelent și la atingere amintește de pielea de căprioară. Pentru curatarea mobilierului tapitat, veți avea nevoie doar de apă curată sau apă cu săpun și o lavetă.

Tapițeriile rezistente la murdărie sunt realizate dintr-o combinație de bumbac și poliester (așa-numitul micro-pluș). Mobila cu o astfel de tapițerie nu este destul de frecventă, dar merită să o căutați, deoarece este rezistentă la abraziune și ușor de curățat, de preferință cu o lavetă umedă.

Tapițerie clasică din bumbac?

Ar trebui să evitați tapițeria obișnuită din bumbac, care este relativ destul de sensibilă la poluare și dificil de curățat. Aveți copii mici acasă sau aveți un animal de companie în apartament? Atunci alegeți mai degrabă tapițerii care pot fi detașabile și se pot spăla.

Materialele care resping fluide și nu înmoaie țesătura, sunt o alegere bună. O lavetă uscată va fi suficientă pentru a le curăța. Când curățați, urmați mai întâi recomandările producătorului.

Tapițeria textilă trebuie deasemenea aspirată, deoarece praful se prinde în ea. Prin urmare, cel puțin o dată pe săptămână ar trebui să aspirați canapeaua sau fotoliul. Se poate folosi și un aspirator cu funcție umedă.
În schimb ar trebui să evitați substanțele chimice, periatul frecvent și intens.

Tapițeria se poate deteriora ireversibil sau își poate schimba nuanța de culoare. Dacă mobilierul este puternic murdărit, de exemplu, cu o pată de vin, cafea etc., folosiți substanțe concepute pentru tipul de țesătură din care este fabricat mobilierul. Dacă nu veți reuși să îndepărtați pata sau doriți să curățați întreaga suprafață, apelați la un specialist.

Curățarea mobilierului tapițat cu piele și piele ecologică

Mobilierul tapițat din piele autentică arată luxos și elegant. Desigur, este considerabil mai scump decât unul cu tapițerie textilă sau din imitație de piele. Pielea nu absoarbe lichide la fel de repede precum alte materiale, astfel aveți câteva secunde în plus pentru a lua măsuri.

Baza este o impregnare regulată a pielii, care ar trebui făcută cel puțin o dată la 6 luni. Datorită acestui lucru mobilierul din piele va fi mai frumos și îi veți prelungi durata de viață.

Pentru curățarea mobilierului tapițat cu piele sau piele ecologică, utilizați doar o lavetă umedă în apă cu detergent.

Curățenia cu lavetă umedă?

Atunci când curățați pielea de pete cu o lavetă umedă, impregnarea ar trebui repetată. Ar trebui să utilizați doar produse de îngrijire recomandate pentru piele. Praful trebuie șters cu regularitate de pe piele. Dacă nu faceți față singur petelor sau dacă vă este frică de deteriorare apelați la un specialist pentru curățare.

Curățarea profesională o necesită deasemenea și pielea deoarece este mai delicată, iar procesul este mai dificil. Impregnat o puteți realiza și dvs.

Îngrijirea și curățarea pielii ecologice

Îngrijirea și curățarea pielii ecologice este aproape aceeași ca și pentru piele naturală. Impregnarea și utilizarea detergenților ușori sunt de asemenea, importante. Puteți utiliza și șervețele umede concepute pentru piele ecologică sau prosoape obișnuite pentru copii, care sunt fine.

Cu toate acestea, atât la piele, cât și la pielea ecologică, trebuie să aveți grijă la pete din îmbrăcăminte. Cel mai mare risc sunt blugii sau hainele care lasă culoarea atunci când sunt ude sau transpirate. Astfel de pete sunt foarte greu de îndepărtat, mai ales dacă tapițeria este de culoare deschisă.

Cum să facem față petelor rezistente?

Petele de vin roșu, cafea sau guma de mestecat lipite ne pot chinuii destul. Din fericire, există mai multe rețete de casă pentru îndepărtarea lor. Când doriți să îndepărtați vinul roșu utilizați vinul alb. Vinul alb îl va dilua și ulterior, pata se va elimina mult mai ușor cu apă. Sarea este o soluție dovedită pentru îndepărtarea de vin roșu. Acoperiți pata cu sare și după aproximativ o oră ștergeți cu un șervețel.

Sarea funcționează și pentru petele de cafea proaspătă. Dacă pata este deja uscată, folosiți un detergent ușor și o perie fină. Ați găsit o gumă de mestecat pe fotoliu? Nu trebuie să vă stresați. Gheața vă poate ajuta cu îndepărtarea ei, punând peste guma de mestecat gheața și apoi o exfoliați. Pata poate fi apoi curățată complet cu apă și săpun.

Aveți acasă o canapea, un fotoliu sau un pat tapițat? Din ce material este tapițeria?

Recomandăm și achiziția unor accesorii utile

  • Lampă de masă. Oferă crearea unei atmosfere intime. Dacă citiți o carte înainte de somn sau vizionați serialul preferat la TV, lampa de noapte este foarte utilă.
  • Perne și alte accesorii pentru paturi. Accesoriu funcțional și de design care va uimi la prima vedere. Arată confortabil și evocă instantaneu o atmosferă plăcută în fiecare dormitor.

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI