Sufragerie ideală pentru apartament mic.

Locuiți într-un apartament mic și doriți o organizare ideală a spațiului de sufragerie? Nu sunteți siguri care este masa de sufragerie potrivită? Sufrageria o puteți amenaja și poate avea un design foarte plăcut chiar dacă spațiul este mai restrans. Singurul lucru de care aveți nevoie este o doză de sfaturi bune și puțină creativitate.

Cuprins

Dimensiuni recomandate

Masa de sufragerie ideală

Scaune sau bancă?

Uitați de dimensiunile recomandate

Atunci când amenajați o sufragerie, este bine să respectați sfaturile dovedite, dimensiuni recomandate și reguli ergonomice, astfel încât așezarea să fie una confortabilă și toată lumea să aibă suficient spațiu la masă. Dar dacă nu aveți suficient spațiu, va trebui să vă mulțumiți cu o sufragerie mică, respectiv cu un colţ de luat masa. Totul depinde de aspectul apartamentului sau al camerei, de suprafața pe care o puteți utiliza. Rețineți totuși, că o persoană are nevoie de un spațiu la masă de cel puțin 0,4 -0,5 m. Masa de sufragerie pentru două persoane ar trebui să aibă cel puțin 60 x 90 cm sau 60 x 60 cm. Aceste dimensiuni vă oferă un confort plăcut atunci când luați masa împreună.

Sufrageria poate fi partea componentă a bucătăriei sau a camerei de zi. Însă dacă aveți o bucătărie mai spațioasă, atunci o puteți combina cu sufrageria, lucrurile necesare precum mâncarea su farfuriile vor fi astfel la îndemână.

pixabay.com

Dacă locuiți într-un apartament mic, bucătăria ca și o cameră separată nu vă va putea oferi suficient spațiu pentru a plasa și masa de sufragerie. În acest caz, încorporați sufrageria cu camera de zi. La urma urmei, camera de zi este centrul fiecărei gospodării și întreaga familie se întâlnește aici. În plus, dacă masa de sufragerie nu va fi utilizată pentru servirea mesei, aceasta poate fi utilizată ca și birou sau masă de scris. 

pixabay.com

Cum să aleg masa de sufragerie?

Pentru un apartament mic, cea mai bună alegere pentru o masă de sufragerie ideală este cea cu o formă dreptunghiulară sau pătrată. Desigur, dimensiunile depind șo de numărul de persoane din familie. Dacă aveți în vedere o masă rotundă, ar trebui să luați în considerare bine alegerea dvs. O astfel de masă va ocupa mult spațiu și nu vă va oferi suficient spațiu pentru masă. Alegeți o masă rotundă doar dacă este așezată în centrul camerei sau este accesibilă din toate părțile.   

Cea mai bună alegere sunt mesele pliabile sau extensibile. Masa pliabilă este excelentă dacă găzduiți ocazional alți membrii ai familiei sau musafiri. Dacă este necesar, pur și simplu o extindeți și veți obține un loc suplimentar, în caz contrar o puteți lăsa pliată pentru a nu ocupa inutil spațiul.

Masp de sufragerie extensibilă Elston

Scaune sau o bancă, care este alegerea ideală?

Fiecare ar trebui să aibă locul și scaunul propriu. Dar dacă luptați insuficiență de spațiu, nu va fi atât de ușor. Dimensiunile minime ale scaunului de șezut sunt de 40 x 40 cm. Ar trebui să existe un decalaj de aproximativ 20 cm între cele două scaune. Dacă aveți nevoie de spațiu pentru 2-3 persoane, îl puteți avea chiar și într-un apartament mic într-i sufragerie mică dar ideală. Dintr-o gospodărie modernă nu vor lipsi nici scaunele pliante moderne, care vor economisi deasemenea spațiu prețios.

Cu toate acestea, dacă doriți mai multe locuri pentru ședere, o bancă sau un colțar vor fi mai potrivite. Uneori, o bancă poate fi chiar mai confortabilă decât un scaun mic și poate fi deasemenea o piesă de design interesantă în casa voastră.

Cum ați amenajat sufrageria? Aveți o sufragerie spațioasă sau vă ajută aceste sfaturi pentru amenajarea apartamentelor cu dimensiuni mai mici?

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI