Organizați eficient dulapul de haine!

Organizați eficient dulapul de haine. Dulapurile clasice sau dulapurile de haine sunt adesea pline de haine și accesorii dar și de lucruri care nu își au locul în dulap. De multe ori servesc ca și depozit temporar pentru lucrurile care nu își au locul stabil în gospodărie. Dulapul necesită ordine, cu siguranță nu ar trebui să fie supraaglomerat.

Organizare și curățenie

Dimensiunea și aspectul dulapului

Aranjați practic

Dulap de haine Baker V (choco)

Începeți cu organizarea și curățenia

Curățați totul ce se află în dulapul plin, ulterior vine probabil partea cea mai grea – să aruncați lucrurile de care nu mai aveți nevoie sau nu mai sunt folosite. Ordinea în dulap de haine sau garderobă înseamnă că acestea nu vor fi aglomerate, altfel va fi foarte greu sau chiar imposibil o organizare eficientă. Luați în considerare de ce aveți cu adevărat nevoie și pur și simplu scăpați de piesele de haine care nu au fost îmbrăcate ani de zile. Doar hainele, accesoriile și eventual încălțămintea ar trebui să rămână în dulapul de haine.

Fotografie: © pixabay.com

Organizați eficient dulapul de haine. Dimensiunile dulapului și aspectul intern

Spațiul de depozitare nu este niciodată suficient, iar cea mai eficientă utilizare a spațiului este asigurată de dulapuri încorporate sau dulapuri cu uși glisante. Dulapul încorporat, fie in dormitor sau camera copiilor, poate ocupa întreaga lungime a peretelui și poate ajunge până la tavan, ceea ce va permite utilizarea deplină a spațiului. Dulapurile cu uși glisante oferă de asemenea spațiu generos, lățimea lor variind de la aproximativ 150 până la 250 cm. Adâncimea dulapului recomandată este de 40-50 cm.

Fotografie: © pixabay.com

Împărțirea interioară a dulapurilor poate fi din rafturi, bare pentru umerașe sau combinația acestora, care este probabil cea mai practică soluție. Multe dintre hainele noastre se potrivesc să fie atârnate decât puse pe rafturi. Sertarele sunt potrivite pentru rufe, accesorii sau bijuterii. Variabilitatea organizării interne este mare, în special cu dulapurile încorporate, dar și cu cele obișnuite.

Dulap de haine Magnet 203 (Alb + negru)

Păstrați lucrurile aranjate practic

Organizați eficient dulapul de haine, cu lucrurile depozitate în mai multe zone. Organizarea va fi în funcție de tipul de îmbrăcăminte sau de stilul acestuia, depinde în principiu de fiecare dintre nou. Pentru unii, este mai practic să aibă pantalonii într-un raft, iar tricourile și bluzele sau cămășile pe umerase în celălalt. Pentru alții, este mai convenabil să țină hainele împărțite, cele pentru lucru, casual, sport, de casă etc.

Important este că nu este necesar să „sapi” în dulap atunci când cauți hainele și să fie toate lucrurile necesare împreună. Puneți hainele de sezon pe raftul superior, dacă dulapul nu ajunge până la tavan, achiziționați cutii de depozitare și puneți-le deasupra dulapului. Sacii de vacuum sunt deasemenea de mare ajutor. Spațiul de sub pat poate fi folosit deasemenea în scopul depozitării.

Accesoriile și bijuteriile. Sertarele deja menționate sunt ideale pentru acestea, puteți utiliza și un organizator, astfel totul își va avea locul potrivit. În locul sertarelor pot fi folosite și cutii transparente sau cutii textile. Pantofii pot fi depozitați în dulap, cei utilizați recomandăm să fie în patofarul din hol. Organizatoarele sau rafturile pot fi adăugate sau mutate cu ușurință.

Aveți un dulap acasă sau preferați o comodă? Ce stil de organizare aveți acasă?

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI