Saltea antidecubit – ce o face specială și pentru cine este potrivită?

Saltea potrivita pentru persoanele care sunt nevoite sa petreaca perioada lunga de timp in pat.

Apariția escarelor este în special amenințată de pacienții care stau întinși perioadš mai lungă de timp sau sunt imobilizați. Escarele pot crește într-o stare de pericol pentru viață, de aceea este important să le prevenim pentru a nu apărea deloc. Astfel o saltea antidecubit este de mare beneficiu în acest sens și este practic o necesitate pentru astfel de pacienți.

Saltea antidecubit activă și pasivă

Saltele pasive din spumă

Somiera potrivită

Saltea andtidecubit activă și pasivă

Saltelele antidecubit sunt împărțite în active și pasive. Saltelele active constă din mai multe celule de aer, deci nu este vorba de saltele din spumă clasice . Salteaua cu celule de aer asigură faptul ca presiunea să nu acționeze la un moment dat asupra corpului, prevenind în mod eficient escarele și contribuie la vindecarea acestora. Cantitatea de aer din celule individuale poate fi schimbată și presiunea este astfel variabilă. De obicei, fiecare a doua celulă este pompată cu aer și fiecare primă celulă este goală. După o perioadp de timp, acestea sunt înlocuite. La unele modele de saltele este de asemenea posibil să setați ora în care se vor schimba celule pline cu cele goale.

Saltelea antidecubit pasivă sunt din spumă

Nu uitați că nu este vorba despre o saltea clasică din spumă care se folosește frecvent. O saltea antidecubit din spumă are tăieturi longitudinale și transversale pe toată suprafața sa. Astfel contribuie la evitarea presiunii pe un singur loc și la crearea de escare pe corp. Sunt concepute din spumă de memorie sau materiale din spumă mai dure. Unele tipuri de saltele sunt reversibile, fiecare parte având duritate diferită. Salteaua antidecubit are husă detașabilă și lavabilă. În plus, este antibacteriană, uneori impermeabilă sau permeabilă la vapori.

Saltelele antidecubit sunt utilizate nu numai în instituțiile medicale, ci și în îngrijirea la domiciliu a unui pacient imobilizat. Dacă aveți părinți sau bunici care au probleme de sănătate și sunt imobilizați în pat, asigurați pentru ei această saltea antidecubit specială. În combinație cu îngrijirea profesională, veți împiedica prevenirea de escare periculoase.

Care este cea mai potrivită somieră?

Majoritatea saltelelor antidecubit sunt potrivite atât pentru somiere reglabile, cât și pentru cele clasice. Această informație ar trebui menționată la fiecare model, dacă nu este așa atunci mai bine consultați distribuitorul. Deoarece pacienții imobilizați pe termen lung trebuie să fie poziționați în mod regulat, o alegere mai bună, va fi somiera reglabilă. Există somiere unde puteți regla doar partea capului sau cea a picioarelor, iar apoi există cele care pot fi îndoite în mai multe locuri.

În orice caz, această soluție vă va ajuta, de exemplu, atunci când hrăniți, la spălare sau când tratați pacientul și în același timp îl puteți poziționa și reduce riscul de escare.

Oferte și promoții

Dacă aveți un buget limitat și căutați în primul rând saltele ieftine, în oferta noastră veți găsi deasemenea multe modele la prețuri foarte accesibile cu accesorii interesante. Multe dintre acestea sunt la promoții de vânzare stoc sau reduceri atractive.

În oferta de saltele se gasesc desigur si saltele clasice din spumă, cu arcuri și arcuri individuale. Dimensiunile acestora sunt la alegere începând de la paturile de o persoană cu dimensiunile de 80 x 200 cm sau 90 x 200 cm până la cele matrimoniale de 140 x 200 cm. 160 x 200 cm si 180 x 200 cm,

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI