Stilul provensal – Aer Franțuzesc în casă

Stilul provensal este blând, romantic și rural. Daca nu sunteți atras de mobilierul ultra-modern și preferați ceva mai clasic, o nota de Franța poate fi potrivită pentru dumneavoastră. Nu este deloc dificil să amenajați o cameră de zi în acest spirit. Tot ce trebuie să faceți este să știți ce caracterizează stilul provensal și să implicați și creativitatea.

Faceți cunoștință cu stilul provensal

Acesta este un tip de stil de țară care nu ar fi putut apărea în altă parte, ci doar în Franța în secolul al 19-lea. Deoarece Provence este o zonă situată în sudul Franței, la Marea Mediterană, acest lucru s-a reflectat și în stilul în sine. Când spui Provance, majoritatea oamenilor se gândesc la un câmp de lavandă. Și această plantă apare în interior nu numai sub forma unui buchet. Ea poate fi adesea văzută pe accesorii, feluri de mâncare, dar și pe mobilierul în sine.

Foto: © pixabay.com

Stilul rustic are, de asemenea, un aspect vintage subtil, ceea ce înseamnă un pic de patină pe accesorii și, de asemenea, aspectul „ponosit” al accesoriilor, căni, vaze etc. Culorile sunt, de asemenea, un semn distinctiv important, iar albul este rege. Dar nu veți strica nimic cu nuanțe gri sau pastelate de violet, roz sau verde. Dar ar trebui să alegeți întotdeauna o culoare dominantă, iar celelalte ar trebui să rămână în fundal și să apară numai sub formă de modele delicate sau accesorii.

Canapea romantică

Deși stilul provensal este romantic și ornat, dacă exagerați, poate arăta strident. Puteți începe cu o canapea, care ar trebui să fie strălucitoare, iar modelele florale delicate sunt, de asemenea, permise. Pernele decorative sunt, de asemenea, mai mult decât binevenite, care sunt atât confortabile, cât și creează atmosfera potrivită. Dacă nu sunteți un fan al mobilierului cu model, alegeți o canapea în culori care caracterizează stilul Provensal.

Set canapea fotoliu Ardell (maro deschis)

Pentru a face camera de zi să pară și mai confortabilă, alegeți un balansoar din răchită sau un scaun confortabil pentru lectură sau relaxare. O lampă de citire cu o atingere de patină este, de asemenea, potrivită, ceea ce va îmbunătăți și mai mult stilul general de țară.

Fotoliu cu urechi cu taburete Aevo (rose 18)

Stilul provensal – Mobilier într-un stil clasic

După cum s-a spus deja atunci când aranjați un apartament în stilul provensal, ar trebui să evitați mobilierul modern și să alegeți un stil destul de clasic. Mobilierul de culoare albă sau crem este ideal, dar aspectul lemnului natural este, de asemenea, potrivit. Mai degrabă, designul peretelui camerei de zi este esențial, mobilierul poate avea, de asemenea, un model decent de sculptură sau pictat. Dar ar trebui să aveți grijă ca, în combinație cu restul camerei de zi, să nu pară supra-decorată.

Mobilier living Bawaria 1

Culoarea albă arată mai ușoară și mărește vizual camera, dar și lemnul are farmecul său. Cu siguranță nu veți păși strâmb dacă alegeți mobilier din lemn pe care îl veți completa cu o canapea luminoasă, o măsuța de cafea si, bineînțeles, accesorii.

Vă place stilul de viață la țară sau preferați mobilierul modern? Ați aranja un living în stilul provensal?

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI