Stil provensal acasă? 5 Inspirații creative!

O regiune însorită, parfumată de soare, cu lavandă vastă și câmpuri însorite, aceasta este, de asemenea, stil provensal. Această regiune istorică magică din sud-estul Franței l-a inspirat chiar și pe celebrul pictor Vincent Van Gogh cu frumusețea sa. De asemenea, puteți aduce atmosfera excepțională din stil provensal în casele dumneavoastră. Puteți găsi inspirație în articolul nostru.

Mobilier living Porto 1

Stilul Provensal a început să se dezvolte în secolul al 19-lea de la stilul tradițional al palatului francez, care a primit caracterul său rural specific tocmai în regiunea Provence. Combinația dintre eleganța franțuzească sublimă și un peisaj rural confortabil pe litoral, atât de unic încât nu îl veți găsi în niciun alt stil de țară francez, reușește să facă din orice interior o casă confortabilă.

Mobilier provensal din lemn în nuanțe de alb

Stilul provensal include în mod clar lemnul fin pătat, în cea mai mare parte mobilier din stejar, cu modele simple, care face o impresie proaspătă. Mobilierul în nuanțe de alb este, de asemenea, popular, pentru care nu trebuie să vă faceți griji cu privire la patină. La urma urmei, un aspect ușor uzat nu este un element negativ, ci, dimpotrivă, un element dorit al oricărui interior provensal.

Un stil provensal include atât modele florale, cât și culori pastelate

Nu numai nuanțele de alb, ci și culorile pastelate nu ar trebui să lipsească din interiorul provensal. În special, culori precum albastru pastel, verde, violet, dar și galben care amintește izbitor de câmpurile de floarea-soarelui. Cu toate acestea, aceste culori ar trebui să fie utilizate cu moderație pentru a păstra aerisirea și curățenia interiorului mediului rural francez. Cu toate acestea, cu culoarea albă, nu este, de asemenea, necesar să exagerați. Este ideal să se atingă nuanțele sale, în special fildeș, deoarece culoarea albă pură este considerată un paux pas în stilul Provence.

Parfumați camera cu lavandă și ierburi

Deoarece lavanda aparține în mod inerent Provence, este destul de clar că nu va lipsi din interioarele adaptate acestui stil. Această plantă purpurie parfumată ar trebui să se găsească nu numai în ghivece, ci și, de exemplu, pe mobilier. O mare varietate de design provensal sunt, de asemenea, ierburile tăiate în ghivece. De exemplu, un rozmarin vă va servi nu numai ca un decor verde parfumat, dar îl veți aprecia cu siguranță și în bucătărie.

Stil provensal – Dantelă, fețe de masă, perdele, covoare

Textilele sub formă de dantelă, fețe de masă, covoare sau perdele fac parte, de asemenea, din stil provensal. Ele sunt adesea realizate din fire de lână. În ceea ce privește schema de culori, acestea sunt folosite fie, în mod natural, în nuanțe de alb, culori pastelate, fie cu modele florale. Ele sunt o variantă frumoasă a interiorului, căreia îi dau flerul provensal potrivit.

Decorațiunile și accesoriile completează caracterul nostalgic potrivit

Coșurile albe de răchită, ceramică decorată cu flori, gălețile metalice și ghivecele de flori, pernele decorative, picturile sau ceasurile cu motivul de floarea-soarelui și lavandă sunt toate decorațiuni care completează caracterul confortabil al interiorului provensal.  De asemenea, nu uitați de ramele foto. Alegeți câteva fotografii preferate care vă evoca doar cele mai frumoase amintiri din tine, încadrați-le în rame foto frumoase și afișează-le într-un loc vizibil. Ele vor fi nu numai un plus frumos, dar, de asemenea, un fleac care va pune întotdeauna un zâmbet pe fata ta la fel ca interiorul tău frumos provensal.

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI