Baie mică? Aranjați eficient lucrurile!

Aveți o baie mică și atât de multe lucruri mici în ea încât fiecare căutare după una sau alta se transformă într-un loc de muncă de detectiv de două ore? V-ați săturat de căutările de zi cu zi și de faptul că baia nu arată deloc ca o baie, ci mai degrabă ca o magazie neîngrijită? Este timpul să facem ceva în acest sens și, de preferință, acum. Cum să dați băii dumneavoastră ordinea dorită?

Sondaj amănunțit

Depozitare corectă

Unde plasați prosoapele?

Utilizați spațiul de lângă chiuvetă

Începeți cu un sondaj amănunțit

Înainte de a alege mobila, rafturile și diverse accesorii, pune-ți pe masă toate cosmeticele, farmaciile și alte materiale de înfrumusețare, astfel încât să știți câte aveți și de cât spațiu de depozitare aveți nevoie. De asemenea, profitați de această situație pentru a prelua toate sticlele și orice altceva ce nu utilizați sau care a expirat (care a schimbat mirosul, culoarea sau consistența), aruncați-le fără milă.

Puneți lucrurile pe care le utilizați în fiecare zi, astfel încât să le aveți întotdeauna la îndemână. Puneți-le întotdeauna în același loc după utilizare, astfel încât să nu trebuiască să le căutați. De exemplu, puteți pune borcane pe rafturi, pe care le puteți utiliza pentru a stoca obiecte mici și utilizate în mod obișnuit în baie.

Unde să puneți lucrurile mici pe care le utilizați de zi cu zi?

Pentru diverse lucruri mărunte, puteți folosi rafturi sau să agățați organizatori sau coșulețe. Puneți în ele hârtie igienică, piepteni, make-up, placă de păr și alte necesități de care aveți nevoie în mod constant la îndemână. Le puteți obține în mai multe culori și forme, așa că alegeți în principal în funcție de gustul și stilul de baie.

Vreți să evitați să faceți găuri sau nu puteți face găuri pentru că stați în chirie? Atașați cârlige și diverse suporturi pe perete folosind magneți autoadezivi sau lipici. Unele cârlige sunt autoadezive. Acordați întotdeauna atenție capacității de încărcare indicate de producător, astfel încât suportul supraîncărcat să nu cadă la pământ sau în cel mai rău caz, apoi în cap.

Pentru șampoane, geluri de duș și alte preparate, utilizați un raft agățat sau un suport conceput pentru cabina de duș. Are mai multe rafturi unul peste altul, astfel încât să puteți organiza mai bine sticlele cu produse cosmetice. Atât suportul, cât și rafturile pot fi din sârmă, plastic și în combinație cu sticlă sau lemn. Suportul are de obicei un cârlig pentru agățat sau ventuze.

Aveți o baie mică? Cum gestionați prosoapele și rufele murdare

Este mai bine să depozitați prosoape curate și textile în afara băii. Acest lucru va reduce probabilitatea ca acestea să se umezească și se vor mucegăi. Puteți atârna prosoape folosite pe un radiator cu nervuri. Cu toate acestea, dacă este departe de duș sau cadă, utilizați în schimb un suport pentru prosoape sau cârlige, astfel încât să aveți un prosop la îndemână și să nu trebuiască să alergați în jurul băii umed și gol. Suportul poate fi de sine stătător sau proiectat pentru a fi atașat la perete cu ventuze. Unele atârnați de cârlig pe duș. Pe suport, de cele mai multe ori, prosoapele se usucă mai bine decât pe cârlige.

Suport pentru prosoape Kulas

În baie, ar trebui să găsiți, de asemenea, un loc pentru un recipient sau un coș pentru rufe murdare. De exemplu, un recipient poate face parte dintr-un dulap de baie, fie unul de sine stătător, fie cel de sub chiuvetă. Într-un spațiu mic, aceasta este o soluție mai potrivită, deoarece un coș de design sau un recipient de sine stătător ocupă inutil mult spațiu.

Baie mică? Cum să utilizăm spațiul din jurul chiuvetei!

Sub chiuvetă, puneți un dulap de baie inferior cu rafturi, în care veți stoca, de exemplu, produse farmaceutice. Pentru a face baia să pară mai ordonată, alegeți un dulap cu o ușă plină. Pentru depozitarea produselor farmaceutice, rafturile cu spațiu suficient între ele sunt mai bune. Dacă alegeți un dulap cu sertare, utilizați organizatorii pentru o amenajare mai clară a spațiului. De exemplu, cutiile transparente din plastic vor servi drept organizator.

Puteți lipi magneți pe ușa dulapului de baie, pe care veți atârna apoi agrafele, foarfece de unghii, benzi elastice, pilă de unghii și alte accesorii. Pentru depozitarea lucrurilor, utilizați, de asemenea, spațiul de deasupra chiuvetei. Dacă aveți posibilitate, atârnați un dulap oglindă cu rafturi sau o oglindă cu un raft deasupra chiuvetei.

Daca nu doriti sa alegeti piesele individuale alegeti din gama de seturi de mobilier de baie.

Depozitarea periuțelor de dinți

Depozitați periuțele într-un suport sau într-un pahar frumos. De asemenea, puteți crea un suport de periuță, de exemplu, dintr-un dinozaur din plastic. Este suficient să găuriți găuri de dimensiunea potrivită în corpul său. Cu toate acestea, contați pe faptul că va ocupa destul de mult spațiu pe chiuvetă. Dacă aveți o chiuvetă mică, alegeți în schimb un suport de periuță agățat, precum și pentru săpun (indiferent dacă utilizați solid sau lichid). Atât suportul pentru periuță, cât și dozatorul de săpun ar trebui să aibă același design.

Știți de alte soluții pentru o baie mică? Scrieți sfatul dumneavoastră în comentariul de mai jos al articolului.

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI