O baie mică – cum să o aranjăm

O baie mică – aveti idei de amenajare? Băile mici sunt un lucru comun atât în apartamentele vechi, cât și în clădirile noi. Singurele excepții sunt, poate, apartamentele cu o suprafață mai mare. Dar, de obicei, este de lucru cu amenajarea unei băi cu o suprafață de 4-6 m2. Chiar și un spațiu mic poate fi amenajat în așa fel încât să fie practic și confortabil.

Cadă de baie sau cabina de duș

Chiuveta potrivită

Mobilier de baie

Uși glisante

Profitați de fiecare colț liber

Cadă de baie sau cabina de duș

O cabină de duș cu o lățime de 70-80 cm economisește mai mult spațiu decât o cadă, nu este nevoie să analizăm acest lucru. Cabina de duș nu trebuie să aibă neapărat o cadă clasică, care ocupă spațiu și uneori strică designul băii rezultate. Pereții de duș sunt, de asemenea, adesea folosiți, care sunt fără bariere, accesibili, iar dimensiunea lor poate fi adaptată posibilităților băii. Spațiul din interiorul colțului va fi salvat de bateriile tencuite. Dacă vă pasă de confort și relaxare, soluția este cabina de duș. Puteți avea deja jeturi de hidromasaj în cabină cu dimensiuni 1×1 m. Dacă insistați să aveți o baie cu cadă, alegeți o cadă cu o formă dreaptă sau una care este îngustată în zona picioarelor, oferindu-vă câțiva centimetri.

Chiuveta potrivită

Nu aveți nevoie de o chiuvetă mare sau de dimensiuni standard pentru a vă spăla pe mâini sau pe dinți. În spațiile mici, este necesar să vă restrângeți și, uneori, cea mai bună soluție este o chiuvetă mai mică sau una în colț. Sub chiuvetă puteți plasa un dulap de baie sub lavoar sau , cu sertare sau rafturi, iar deasupra chiuvetei un dulap cu o oglindă, sau dulap independent ceea ce va crește spațiul optic.

Mobilier de baie

Pentru a face spațiul să pară aerisit și mai puțin aglomerat, mobilierul agățat este ideal, ceea ce va face, de asemenea, curățarea mai ușoară. O cameră mică va beneficia mai mult de culori strălucitoare, iar acest lucru se aplică și mobilierului. Puteți cumpăra fie un set de mobilier de baie, fie piese individuale separat. Atunci când alegeți, luați în considerare bine de ce piese aveți nevoie și cum să le aranjați. Dulapurile înalte și înguste sunt deosebit de potrivite, ceea ce vă permite să utilizați întreaga înălțime. Deoarece baia tinde să fie caldă și umedă, alegeți mobilierul care este proiectat pentru baie și poate rezista la umiditate.

Baie Pirton (Alb lucios)

Uși glisante

Ușile glisante pot fi o salvare pentru băile mici. Le puteți folosi nu numai la duș, ci și pe ușa de intrare în baie. Desigur, deschiderea ușii de intrare spre exterior este, de asemenea, o opțiune, dar această soluție nu este întotdeauna posibilă. În plus, ușile glisante pot fi realizate din diferite materiale și modele. Un interior modern poate fi perfect completat, de exemplu, cu uși din sticlă de lapte, care sunt opace, dar care ajută la iluminarea încăperii și, în plus, nu par la fel de incomode ca ușile solide.

O baie mică? Profitați de fiecare colț liber

În colț puteți plasa nu numai chiuveta menționată, dușul sau cada, ci și, de exemplu, dulapurile de colț sau rafturile. Orientați rafturile, dulapurile și chiuveta astfel încât să existe acces la ele din centrul camerei. Astfel, puteți obține un pic mai mult spațiu de depozitare sau o chiuvetă puțin mai mare. Este posibil să câștigați spațiu suplimentar de depozitare prin construirea unei nișe – o gaură în perete, de exemplu, deasupra căzii.

pixabay.com

O baie mică – utilizați serviciile unui designer

Cu cât spațiul este mai mic, cu atât mai mult trebuie să lucrați atât cu dispozitivele, cât și cu accesoriile. Pentru ca o baie mică să fie practică, funcțională și să îndeplinească si cerințele estetice, este bine să vizitați studioul de baie, unde vor putea să vă facă un design sau sa se adreseze unui designer. Pe lângă experiență, vă pot oferi și sfaturi cu privire la alegerea articolelor de mobilier, dar vă pot recomanda și maeștri sau companii cu care cooperează și sunt verificate. În același timp, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că întregul proiect va fi mai scump. Tot ce trebuie să faceți este să stabiliți un buget pe care să-l respectați. Studiourile și designerii au, de asemenea, contacte cu producătorii, deci este posibil să economisiți cât de cât.

Aveți în baie cadă sau duș? Cum v-ați descurcat cu spațiul dintr-o baie mică?

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI