Balansoare relax sau hamace?

Leagăn de grădină

Parametrii de bază

Materialul potrivit

Confortul ideal

Nu am spațiu destul pe balcon

Balansoare relax sau hamace? Cu cât vremea devine mai frumoasă și mai caldă, cu atât mai mult ne dorim să petrecem timpul liber în grădină, pe terasă sau pe balcon, pur și simplu la aer curat. Un leagăn de grădină este accesoriul perfect pe care să ne bucurăm de soare alături de întreaga familie și de prieteni. Cum să alegen leagănul potrivit?

sursă: pixbay.com

Balansoare relax sau hamace? Parametrii de bază în alegere

Înainte de a începe alegerea dintre anumite modele, trebuie să vă fie clar care sunt cerințele de bază pentru noul leagăn. În primul rând, ar trebui să știți câte persoane vor folosi leagănul de grădină. Acest lucru va determina atât dimensiunile, cât și capacitatea maximă de încărcare. Dacă doriți un leagăn de familie, capacitatea de încărcare ar trebui să fie de cel puțin 250 kg, iar lungimea șezutului leagănului de aproximativ 160-170 cm. Bineînțeles, este important și locul unde va fi amplasat. Cu siguranță vă puteți permite un leagăn mai mare pentru grădină decât pentru balcon. Așadar, măsurați bine spațiul și luați în considerare faptul că veți avea nevoie de câțiva centimetri în plus pentru legănat. Balansoare relax sau hamace? Cunoașteți deja care dintre acestea este cel preferat de dvs.?

sursă: pixbay.com

Materialul leagănului

Cel mai adesea veți găsi leagăne din lemn sau din metal, ambele materiale au avantajele sale. Un leagăn de grădină din metal este mai accesibil decât unul din lemn, dar, dacă este posibil, alege oricare dintre materiale ți se potrivește mai bine din punct de vedere al designului. În special, ar trebui să țineți cont de mobilierul de grădină pe care îl aveți deja în grădină sau pe terasă.

sursă: pixbay.com

Dacă aveți mobilier frumos din lemn, ar trebui să optați pentru un leagăn din lemn într-un stil similar. Un leagăn cu o structură metalică este mai potrivit pentru mobilierul din fontă sau metal. Lemnul este mai greu decât metalul, dar are și o capacitate portantă mai mare și, fiind un material natural, este și mai plăcut la atingere și la vedere. Nu trebuie să vă faceți griji nici în privința întreținerii, mobilierul de grădină este fabricat din lemn rezistent la influențele externe sau poate fi pur și simplu tratat cu vopsea.

Pentru a avea cu adevărat confortul dorit

Leagănul de grădină este disponibil cu sau fără acoperiș, sau cu posibilitatea de a îndepărta acoperișul. Acoperișul este realizat în principal din material textil, care vă protejează de razele soarelui și parțial de ploaie. Un mic duș de vară nu vă va întrerupe momentele de relaxare. Atunci când cumpărați un leagăn, trebuie să vă gândiți și la masă și scaune de grădină confortabile. Uneori pernele sau husa sunt incluse, iar alteori nu. Șezutulu tinde să fie fie din lemn sau din țesătură întărită ceea ce nu ar fi confortabil pentru o durată mai lungă de timp de ședere. Astfel, asigurați-vă cănu uitați de perne confortabile și moi.

Un leagăn de grădină ocupă mult spațiu?

Aveți un balcon mic unde nu încape niciun leagăn? Nu disperați! Din fericire, există și balansoare pentru o singură persoană sau hamace care ocupă mai puțin spațiu. Scaunele sau fotoliile balansoar sunt de obicei suspendate de o structură, astfel încât vă puteți legăna la fel ca pe un leagăn convențional. Puteți opta și pentru o bancă de grădină sau șezlong confortabil.

Hamacele pot fi fixate de un copac sau de un alt punct fix din grădină, dar pot fi folosite și suporturi pentru hamace. În plus, puteți împacheta cu ușurință hamacul și îl puteți lua cu dvs. la cabană sau în vacanță. Modalități de a vă bucura de primele raze de soare din confortul de acasă sunt multe, astfel depinde doar de dvs. care dintre posibilități vă convine cel mai mult.

Mai multe din blogul nostru

GRĂDINI REVOLUȚIONARE: DESIGNURILE DE MÂINE CU ARHITECT DE GRĂDINI

MAGIA MOBILIERULUI DE GRĂDINĂ

MOBILIER DE GRĂDINĂ PE BALCON? SFATURI PRACTICE!

Related posts

Cum să reparați suprafețele deteriorate din lemn?

Scârțâie canapeaua? Pași necesari pentru a evita acest disconfort.

Patul etajat cu birou