Comodă sau dulap? Ce este mai util?

De multe ori ne punem aceasta întrebare fără să fim siguri de răspunsul corect. Aveți nevoie de spațiu de depozitare în dormitor, hol, birou sau camera de copii? Vă întrebați dacă va fi mai bun un dulap de haine sau o comodă? Ambele opțiuni sunt destul de populare, dar destul de diferite, deci alegerea finală depinde de nevoile și așteptările dvs.

Comoda sau dulap?
Alegerea comodei potrivite
Dulapuri de haine
Alegerea dulapului de haine

Comoda este un mobilier universal

Comodele își au locul în aproape toate camerele, deoarece datorită spațiului de depozitare pot fi folosite în fiecare cameră. Dar cel mai frecvent ne întâlnim cu comode cu sertare, dar există suficiente modele, care sunt completate și de dulapuri sau rafturi. Sunt disponibile comode largi și înguste, mai mari sau mai mici, astfel încât acestea pot fi potrivite și cu alt mobilier. În plus, sunt concepute din materiale diferite, în culori și stiluri diferite.

Depozitare hainelor si a accesorilor

Comoda este potrivită pentru depozitarea hainelor, pe care trebuie să le pliați și să le puneți în sertare sau dulapuri cu rafturi. De asemenea, puteți depozita în ea orice altceva, precum ar fi lenjeria de pat, prosoape și prosoape de baie, jucării, accesorii de sezon. De exemplu, dacă aveți o comodă în dormitor și între timp decideți să o înlocuiți cu alt mobilier, cu siguranță îi veți găsi loc într-o altă cameră. Astfel întrebarea comodă sau dulap de haine își are rostul.

Cum să alegem o comodă?

Ar trebui să decideți în funcție de locul în care doriți să fie plasată comoda și scopul pentru care doriți să o utilizați. Pentru depozitarea hainelor vă este de ajuns o comodă cu sertare. În camera de zi puteți opta pentru o combinare cu dulapuri clasice sau cu părți vitrate, care va servi precum o vitrină.

Stilul și materialul mobilierul ar trebui să îl alegeți în funcție de mobilierul pe care deja îl aveți acasă. Atenție la material, mai ales dacă doriți o comodă în baie, trebuie să fie rezistent la umiditate.

Dulap de haine spațios

Dulapul de haine poate lua multe forme în ceea ce privește designul și dimensiunile. Dulapurile au de obicei o  înălțime aproximativ de 2 m în timp ce lățimea poate varia. Sunt disponibile dulapuri simple, duble sau multiple, cu uși clasice sau glisante. Pot fi utilizate în principal în vestiare, dormitoare sau holuri. Avantajul dulapului se datorează faptului că puteți agăța haine în el, deoarece aproape fiecare dulap este echipat cu o tijă de suspendare.

Cu rafturi și sertare

Dulapuri de haine spațioase pot avea, de asemenea rafturi sau sertare. Adesea, producătorii oferă și opțiunea de a achiziționa rafturi suplimentare, spații de depozitare sau organizatori pentru a vă oferi o imagine de ansamblu mai bună asupra articolelor depozitate. Desigur, dulapul spațios necesită mult spațiu, iar dulapul din colț este o soluție care economisește spațiul din cameră.

Cum să alegeți un dulap de haine

Doriți un dulap de haine pe hol pentru depozitarea gecilor? Un compartiment de depozitare sezonieră sau un dulap de haine de care veți avea nevoie în fiecare zi? Pentru geci și paltoane din hol veți avea nevoie și de un dulap simplu cu tijă de suspendare. Dacă doriți să aveți toate hainele într-un singur dulap, este mai bine să alegeți o combinație, adică dulap cu tijă, rafturi și eventual cu sertare.

În camera spațioasă vă puteți permite deschiderea clasică a ușii, dar trebuie să aveți un spațiu liber de aproximativ 100 cm în fața dulapului. O altă opțiune sunt ușile glisante, care sunt ideale pentru camere mai mici.

Aveți acasă o comodă sau un dulap pentru depozitarea hainelor? Ați folosi comoda și în camera de zi sau hol?

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI