Oalele de bucătărie. Alegerea corectă

Oale pentru bucătărie

Oalele de bucătărie precum precum și cratița nu ar trebui să lipsească din nici o bucătărie, deoarece acestea sunt un element de bază al gospodăriei. Cu toate acestea, oalele sunt concepute dintr-o varietate de materiale, fiecare dintre ele, așa cum suntem obișnuiți are argumente pro și contra. Alegerea oalelor depinde și de ce sobă aveți, dacă folosești o mașină de spălat vase sau ce fel de alimente preferați.

Materialul sunt care sunt fabricate oalele de bucătărie
Oalele de bucătărie, pe ce să mă bazez?

Materialul oalelor de bucătărie

De-a lungul timpului, la oalele de bucătărie ceramice clasice și cele emailate s-au adăugat și materiale noi și moderne, desigur fiecare dintre ele au ceva aparte. Prin urmare, vă vom oferi o imagine de ansamblu asupra proprietăților fiecărui material.

Oalele emailate sunt nemuritoare și poate vă amintiți de ele din bucătăria bunicii. Acestea find ascunse atât în dulapurile de bucătărie superioare sau dulapurile de bucătărie inferioare. Locurile de plasare sunt desigur diverse, vasele cele mai rar utilizate putand fi ascunse in comoda din bucatarie. Motivul pentru care sunt produse până în prezent, este că sunt potrivite pentru toate tipurile de plite, inclusiv pentru plite cu inducție.

Oalele de bucătărie emailate sunt potrivite și în mașina de spălat vase și sunt ușor de întreținut. Pot rezista la temperaturi ridicate, dar schimbările bruște și mari ale temperaturii nu tolerează atât de bine. În plus, la un impact smalțul se poate deteriora.

Oale din ceramică

Oalele din ceramică au un interior ceramic și avantajul lor cel mai mare este faptul că mâncarea nu se arde pe ele, astfel încât puteți găti doar cu un minimum de grăsime. Deoarece nu ard, curățarea este ușoară. Majoritatea oalelor ceramice sunt potrivite pentru mașina de spălat vase, iar unele și pe un aragaz cu inducție.

Oalele din oțel inoxidabil sunt în prezent probabil cele mai utilizate. Motivul popularității lor este faptul că sunt de bună calitate și la prețuri accesibile. În plus sunt potrivite pentru toate tipurile de plite. Cu toate acestea, oalele din oțel inoxidabil ar trebui să aibă un fund gros sau de tip sandwich, pentru a nu se arde repede. Avantajul este și rezistența lor, dar în cazul în care veți arde mâncarea curățarea va fi mai dificilă, chiar dacă acestea sunt potrivite pentru mașina de spălat vase.

Oalele de bucătărie din teflon

sunt o problemă  puțin controversată. Deoarece este practic vorba despre un plastic special, nu toată lumea crede în securitatea sănătății lor. Pentru a se elibera vaporii nocivi din Teflon, este necesară utilizarea unei temperaturi ridicate, pe care cu siguranță nu o veți atinge în timpul gătitului. Teflonul este destul de ușor de curățat, dar este conceput în special pentru aragazurile electrice și pe gaz.

Alte materiale folosite la fabricarea oalelor este materialul din fontă. Oalele din fontă sunt potrivite și pentru plite de inducție și au o rezistență ridicată. Pe de altă parte, este mai scump și mai greu decât alte materiale și nu este recomandat să-l puneți în mașina de spălat vase. În mod similar, sunt și oalele din cupru, care însă nu funcționează în inducție și în plus necesită întreținere dificilă.

Axați-vă pe acest lucru

Dețineți o plită pe gaz sau ceramică? Atunci puteți alege oale din orice  gamă de materiale. Cu toate acestea, veți avea o alegere mult mai ușoară, dacă aveți o plită de inducție. Plitele de inducție au nevoie de oale care sunt feromagnetice. Alături de plitele de inducție, a fost extinsă și gama oalelor feromagnetice, alte materiale veți cumpăra inutil. Oala este feromagnetică dacă pe fundul său este magnetic.

Unele oale pot fi de asemenea folosite într-un cuptor pentru coacere, dar acestea trebuie să fie rezistente la efectele temperaturilor ridicate, inclusiv mânerul. La unele oale, mânerul poate fi detașabil. De asemenea, nu uitațidacă oalele sunt potrivite pentru mașina de spălat vase sau pot fi spălate doar manual. Dacă sunteți în căutarea unui design și a unui aspect uniform, alegeți un set de oale universal. Acesta ar trebui să conțină atât oale mai mari, cât și oale mai mici, eventual tigăi sau o cratiță.

Din ce material sunt concepute oalele dvs.? Preferați oale clasice precum smalțul sau vă bazați pe materiale moderne?

Related posts

Cum să reparați suprafețele deteriorate din lemn?

Scârțâie canapeaua? Pași necesari pentru a evita acest disconfort.

Patul etajat cu birou