Patul potrivit pentru școlar? Care este alegerea corectă?

Mobila pentru cei mici, inclusiv patul potrivit pentru școlar, ar trebui să crească odată cu ei. Patul pentru copii poate servi un timp mult mai scurt decât cel pentru „adulți”. Cu toate acestea, alegerea unui pat adecvat este foarte importantă, deoarece copiii se dezvoltă și au nevoie de un pat de calitate și confortabil de care se vor bucura. Cum să alegeți patul potrivit pentru școlar?

Cuprins

Dimensiuni potrivite

Design atractiv

Dimensiunile și materialul patului potrivit pentru copii

Nu recomandăm achiziția unui pat inutil de mare pentru copii, din cauza motivului că utilizarae va fi pentru o perioadă mai îndelungată. Copilul are nevoie de un pat pentru copii, care este echipat adesea atât cu tăblia patului, precum și cu protecții laterale. Motivul este clar – un copil nu va cădea din pat când se va învârti noaptea în pat. Dimensiunea patului de copii variază de la 160 x 70 cm, dar lățimea până la 80 cm este potrivită pentru confortul copilului. Înălțimea patului ar trebui să fie de 45-55 cm. Un avantaj este și patul cu spațiu de depozitare, care poate fi utilizat pentru jucării, pături sau îmbrăcăminte de sezon.

Pat de o persoană 80 cm Flumo F13

O alegere bună sunt și așa-numitele paturi în creștere, cu posibilitatea de reglare a lungimii patului. În ceea ce privește materialul preferat și de calitatea sunt paturile din lemn adică cele cu rame de lemn care au și prețuri accesibile. Lemnul masiv dur (fag, stejar) este mai scump decât pinul, dar nu veți regreta dacă veți cumpăra și un pat din PAL sau plăci MDF.

Design atractiv

Patul potrivit pentru școlar ar trebui să se „încadreze” în camera de copii, adică ar trebui să fie ales în raport cu mobilierul, dimensiunea și stilul camerei. Desigur, patul potrivit pentru școlar poate fi colorat, modelat sau poate fi sub forma unei mașini de curse. Chiar și un  pat simplu poate fi decorat cu autocolante de mobilier care pot fi dezlipite. Designul patului poate fi ajustat în funcție de dispoziția sau de gustul copilului.

Din punct de vedere al calității somnului, somiera și salteaua sunt deosebit de importante. Chiar dacă un pat pentru școlar moale este mai confortabil, poate face mai mult rău copiilor decât ajutor. Un pat mai dur susține poziția corectă a vertebratelor și prin urmare, creșterea și dezvoltarea acestora. Recomandăm o saltea din materiale respirabile. Alegerea saltelei depinde și de somieră – somiera din șipci poate fi suplimentată cu o saltea cu arcuri. Somiera lamelară este portivită pentru o saltea din spumă sau din latex.

Pat de o persoană Happy Jungle 

În ceea ce privește cadrul patului, lemnul masiv este mai scump, dar și mai rezistent. Țineți deasemenea cont de faptul că patlu are nevoie de întreținere. Laminatul nu are o viață atât de lungă ca lemnul, dar practic nu trebuie să vă faceți griji deloc și aveți posibilitatea de a alege dintro gamă largă de culori. Calitatea patului pentru copii nu ar trebui să fie inferioară calității patului din dormitorul vostru.

Ați ales pentru copilul vostru un pat cu spațiu de depozitare sau veți lăsa loc liber de aerisire sub pat? Preferați lemn patul din lemn masiv sau din plăci MDF?

Accesorii paturi

  • Noptiere. Noptiera cu raft sau sertar potrivită lângă fiecare pat sau canapea, oferind spațiu de depozitare pentru accesoriile preferate.
  • Comode. Fiecare spațiu de depozitare disponibil este un plus. Depozitarea în sertare și dulapuri oferă
  • Dulapuri. Ajutorul ideal la aranjarea hainelor și accesorilor oferind astfel posibilitatea unei camere ordonate.
  • Lampă de masă. Oferă crearea unei atmosfere intime. Dacă citiți o carte înainte de somn sau vizionați serialul preferat la TV, lampa de noapte este foarte utilă.
  • Perne și alte accesorii pentru paturi. Accesoriu funcțional și de design care va uimi la prima vedere. Arată confortabil și evocă instantaneu o atmosferă plăcută în fiecare dormitor.

Related posts

Patul etajat cu birou

GRĂDINA PE ACOPERIȘ: CUM SĂ CREEZI O GRĂDINĂ PE ACOPERIȘ ȘI SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI CLIMA CASEI

CURĂȚENIE ECOLOGICĂ DE PRIMĂVARĂ: METODE EFECTIVE ȘI ECOLOGICE DE CURĂȚARE A CASEI