Somiera este o parte importantă a patului deoarece susține salteaua. Are grijă de ventilația acesteia, care împiedică creșterea microbilor și a mucegaiurilor. Cu cât cadrul patului este de o calitate mai bună, cu atât somnul va avea o calitate mai bună. Definiția somierei constă în faptul că este un cadru din lemn sau metal cu șipci sau lamele în interior. Este important să ancorați somiera astfel încât să nu se miște sau să scârțâie.
Cunoaștem două tipuri de bază de somiere. Primul este o somieră solidă cu șipci, care conține șipci de lemn foarte puțin flexibile aranjate pe lungimea sa. Această somieră este potrivită în special pentru saltelele cu arcuri și arcuri individuale. Al doilea tip de somieră este cea lamelară. Conține șipci din lemn sau sintetice foarte flexibile, acestea find potrivite în special pentru saltelele din spumă. Ambele tipuri de somiere pot fi statice sau reglabile.
Somierele rabatabile sunt soluția ideală pentru paturile cu spațiu de depozitare încorporat. Somierele pot fi pliate lateral - pentru paturi de o persoană, dar și pentru paturi duble, dar deasemenea din față - mai ales pentru paturi duble. Pistoanele sau arcurile de gaz vă vor ajuta la rabatarea somierei, ridicând întreaga somieră cu saltea.
Nu subestimați alegerea somierei potrivite. Daca alegeți o somieră necorespunzătoare și de slaba calitate, veți scurta durata de viață a saltelei, desigur va suferi și calitatea somnului.
Primul și cel mai important criteriu este greutatea dvs. Capacitatea maximă a somierelor variază de obicei între 80 kg și 130 kg, dar există și modele cu o capacitate maximă de până la 150 kg. Al doilea criteriu este suma pe care sunteți dispus să o plătiți pentru o somieră nouă. Și aici se aplică regula, calitatea costă. Cu toate acestea, investiția va fi returnată prin durata lungă de viață. Dacă aveți deja o saltea, achiziționați somiera în funcție de aceasta. În general, saltelele din spumă sunt potrivite pentru somiere lamelare iar cele cu arcuri sau arcuri individuale pentru somiere clasice cu șipci.